Yaşam

Sadece 5 malzeme: Kabak çıtır tarifi, nasıl yapılır?

Çıtır kabak kızartması; Fast food restoranlarında yediğimiz patates lezzetiyle daha sağlıklı ve düşük karbonhidratlı bir alternatif. Sadece 5 malzeme ile 30 dakikada hızlıca hazırlanır.

Çıtır kabak çubukları yapmak için önce kabakları 10 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Çırpılmış yumurtaya batırılır ve ardından parmesan peyniri, sarımsak tozu ve karabiber ile pane sosuna batırılır. Bir fırın tepsisine koyun ve kızarana kadar kızartın.

İşte diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin ve farklı tatlar denemeyi sevenlerin bayılacağı çıtır kabak kızartması tarifi…



ÇITIR PATATES TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Çıtır kabak kızartmasının tanımı için araçlar;

  • 2 orta boy kabak,
  • 1 büyük yumurta,
  • ¾ su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri,
  • ¼ çay kaşığı sarımsak tozu,
  • ¼ çay kaşığı karabiber

Çıtır kabak kızartması nasıl tanımlanır?



Aşama 1

Çıtır kabak kızartmasını tanımlamak için önce fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. Pişirme kağıdını fırın tepsisine yerleştirin. 2 orta boy kabağı uzunlamasına 4 kez kesin. Her kabaktan toplam sekiz uzun çubuk çıkarın.

Oluşan kabak çubuklarını tekrar ortadan uzunlamasına kesin. Böylece bir kabaktan 10 cm uzunluğunda 1 cm kalınlığında 16 çubuk elde edeceksiniz. Oluşan kabak çubuklarını havlu kağıtla kurulayın.

Adım 2

1 adet büyük boy yumurtayı bir kaba kırın ve iyice çırpın. Başka bir kapta ¾ su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri, ¼ çay kaşığı sarımsak tozu ve ¼ çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın. Her kabak çubuğunu yumurtaya ve ardından çedar peyniri karışımına batırın.

Aşama 3

Hazırladığınız kabak çubuklarını fırın tepsisine dizin ve fırına verin. Çıtır kabak kızartmanız yaklaşık 25 dakikada pişecektir. İlk 15 dakikadan sonra fırını açıp kabak çubuklarını çevirin. Altın kahverengi olana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu